“Rijk en succesvol worden,” grapt tweedejaars student Pim wanneer hem gevraagd wordt naar zijn toekomstplannen. “Uitvoerder op de bouw lijkt mij wel wat. Alles aansturen op de bouwplaats en zorgen dat de planning wordt gehaald. Vorig jaar liep ik stage op de bouwplaats en daar heb ik veel geleerd. Ook ga ik weleens met mijn vader mee die timmerman is.”

Fijne Sfeer

Wat Pim voor de bouwplaats voelt, heeft Stefanie voor de klas. “Ik heb eerst ander werk gedaan. Mijn eerste les gaf mij zoveel energie. Dit had ik jaren eerder willen doen. Ik wil dat studenten met plezier naar mijn les komen. Daar doe ik het voor. Ik ben dol op de sfeer hier. Studenten kiezen bewust voor de bouw en zijn daardoor eigenlijk altijd enthousiast.”

Kleine groep

Pim liep op de eerste dag van zijn studie door het centrum van Lelystad. “Je leert meteen anders kijken naar dingen. De opleiding is leuk en door de kleine groepen leer je elkaar snel kennen. Ik stel net zo makkelijk vragen aan een oudere student als aan de docent. We zijn een hechte groep. Nu ik tweedejaars ben, wil ik er ook echt zijn voor iemand met minder ervaring.”


”Ik ben dol op de sfeer hier”

- Stefanie


Lekkere stoelen

Pim vindt dat de opleiding goed aansluit bij de ervaring die hij tot nu toe opdeed in de bouw. “De opdrachten die je krijgt, doe je op je stage ook. Je bent hier eigenlijk al een beetje aan het werk. Het voelt ook zo door mooie grote bureaus met lekkere stoelen. Ik voel dat ze mij hier een stapje verder willen helpen.”

Licht gaat branden

“Wiskunde is voor veel studenten best moeilijk. Ik vind het ontzettend mooi als ik het kwartje zie vallen. Ik weet zelf hoe frustrerend het kan zijn om het niet te snappen. Dat gebruik ik in mijn uitleg. Je mag echt trots op jezelf zijn als je het begrijpt na hard werken.”


”We zijn een hechte groep”

- Pim